En torsdag aften på Frankies Køkken

Torsdag aften stod den udover ølsmagning hos BarleyWine også på efterfølgende middag på Frankies Køkken, som jeg ikke tidligere har besøgt. Frankies Køkken er en del af Anders Aagaard Jensens efterhånden store restaurant familien som også består af Tony’s og tre afdelinger af madklubben (Bistro-de-Luxe, Tivoli og Steak). Anders Aagaard Jensen har du måske stødt på, hvis du har set Masterchef på TV3, da han er den ene i dommertrioen. Jeg besøgte for fornyligt Madklubben Tivoli, som virkelig imponerede, med sin nede-på-jorden og til-at-betale stil, så det var med store forventning at jeg havde bord på Frankies Køkken.

Konceptet bag Anders Aagaard Jensens restauranter er meget godt beskrevet i det manifest der var at finde på menukortet denne aften i Admiralgade 25:

“[1] Vi sørger for god vin & mad i pæne omgivelser –

Vi fortæller ikke lange historier om maden & kender ikke nødvendigvis til de intime detaljer omkring vinenes tilblivelse.

[2] Du er selv en aktiv deltager i måltidet; du skænker selv & læser dig selv til elementerne på tallerkenen
– derfor kan vi servere gode råvarer & store vine til billige priser.

[3] Vore medarbejdere på gulvet er udvalgt efter deres gode humør og smittende latter, ikke deres intense studier af alverdens vine og oste. hvis I har spørgsmål, så spørg gerne. svaret kan sikkert findes, og vi leder gerne.

[4] Lever vi ikke op til dine forventninger – så råb op!
Vi kan bestræbe os på at løse problemerne nu & give jer en god aften – i morgen er det for sent!

Vi glæder os til at byde dig velkommen!”

Frankies Køkken Manifest

Frankies Køkken Manifest

Jeg synes egentlig meget godt om denne form for ærlig forventningsafstemning. Så er der ingen der behøver blive skuffet fordi de havde siddet og regnet med noget andet. Plus-point for det. Frankies Køkken kører med 3 retter for 2o0 kr eller 4 for 250 kr. Jeg var ret sikker på at 3 retter ville være rigelig for mig.

Vi startede med en flaske Cremant de Bourgogne, Brut fra Cave des Vignerons de Mancey, lavet på 50% Pinot Noir, 40% Chardonnay og 10% Aligoté. Frisk og med fine bobler i glasset – bestemt et par fine glas når prisen på 250 kr tages i med i betragtning.



Crémant de Bourgogne "Brut" fra Cave des Vignerons de Mancey

Crémant de Bourgogne "Brut" fra Cave des Vignerons de Mancey

Til forret valgte jeg en løgtærte på butterdej med pocheret æg og skinke. Hovedretten blev en omgang oksetværreb braiseret i porter, serveret med spinat, pastinak. Og her tilkøbte jeg en kartoffelpure for 25 kr. Til dessert valgte jeg en citrontærte med marengs og vaniljeis.

Forret - løgtærte. Butterdej, pocheret æg og skinke

Forret - løgtærte. Butterdej, pocheret æg og skinke

Hovedret: Oksetværreb braiseret i porter med spinat, pastinak og kartoffelpure

Hovedret: Oksetværreb braiseret i porter med spinat, pastinak og kartoffelpure

Dessert. Citrontærte med marengs og vaniljeis

Dessert. Citrontærte med marengs og vaniljeis

Til menuen drak vi den Châteauneuf-Du-Pape de havde på kortet, og det var en virkelig dejlig flaske rødvin. Der var tale om en Domaine Monpertuis (Paul Jeune) Châteauneuf-du-Pape Cuvée Tradition fra 2005. Jeg synes så godt om den, at da jeg kom hjem, ledte efter hvor den kunne købes, og der fik jeg alligevel en overraskelse. Vinen kan købes hos Theis Vine, men det der gav overraskelsen var, at der er tale om en flaske, der hos Theis Vine koster 420 kr og blev solgt på restauranten til 650 kr. Det tjener virkelig til ros for Anders Aagaard Jensen og Frankie Køkken at de, tro mod konceptet, vælger at sælge deres vine med så lidt mark-up på prisen. Det må siges at høre til sjældenhederne at man oplever dette. Tak en dejlig aften.



Om Tina

Jeg er vild med alt spiseligt - og også med at lave det. Elsker at rumstere i køkkenet. Og elsker at servere resultatet den for dem jeg holder af. Og synes bestemt at maden smager bedre hvis den bliver serveret på et flot og veldækket bord.

Comments

  1. Christina says:

    Retterne ser utrolig gode ud – især løgtærten!

Skriv endelig noget

*