Æbleflæsk

Her er opskriften på en dejlig æblekompot til din flæsk eller bacon.

Æblerne skrælles og kernehuset tages ud, og derefter skæres de i ringe eller skiver. De lægges i en bradepande eller anden ovnfast fad med en anelse vand ( ikke så meget at det dækker bunden)

Herefter drysses de med sukker og fedtet fra bacon eller flæsk hældes over. Så er det en tur i ovnen på 175° varmluft i ca. 30-45 minutter, alt efter hvor moset man vil have dem.

Æblerne skrælles og kernehuset tages ud samtidigt med denne lille opfindelse

Æblerne skrælles og kernehuset tages ud samtidigt med denne lille opfindelse.

IMG_2857-resized

Æbler skåret i ringe

Æblerne er klar til ovnen efter de er drysset med sukker og hældt over med fedtet fra bacon

Æblerne er klar til ovnen efter de er drysset med sukker og hældt over med fedtet fra bacon

Den færdige æblekompot til bacon eller flæsk

Den færdige æblekompot til bacon eller flæsk

 

 



 



Om Tina

Jeg er vild med alt spiseligt - og også med at lave det. Elsker at rumstere i køkkenet. Og elsker at servere resultatet den for dem jeg holder af. Og synes bestemt at maden smager bedre hvis den bliver serveret på et flot og veldækket bord.

Comments

  1. Hej..
    Mon du kan hjælpe mig, med et spørgsmål? Jeg skal have mange gæster til middag både d. 23 og 24, og vil derfor gerne være forberedt.
    Kan jeg fylde anden med æbler og svesker dagen før den skal i ovnen, så det hele er klar, eller er det en dårlig ide?
    På forhånd tak og glædelig jul. Venligst janne

    • Hej Janne
      Du kan sagtens putte æbler og svesker i dagen inden og så bare lægge anden i køleskab. Du kan også vælge at stege anden dagen inden, så er det meget nemmere bare varme den i ovnen lige inden den skal spises.
      De bedste julehilsener Tina

Skriv endelig noget

*