Surdejsbrød på den lette måde

Brød med brændenælde og med havreryn, sukker og rosiner

Brød med brændenælde og med havreryn, sukker og rosiner

Hvis man synes at det at lave et brød med surdej er lidt bøvlet og også lidt langmodigt, så er Amo  kommet med en surdejsblanding, hvor det kun tager 2 timer alt i alt at lave et surdejsbrød. Jeg har lavet to brød med denne blanding, og jeg må sige at det fungerer rigtigt godt, dog er det lidt underligt at man skal tilsætte gær når det er en surdejsblanding. Men ikke desto mindre lavede jeg, to meget vidt forskellige brød ud af samme blanding. Den ene brød bagte jeg med brændenælde, så det blev et brød der er rigtigt godt som tilbehør til madretter. Det andet brød bagte jeg med havregryn, sukker og rosiner og det egner sig rigtigt godt som brød til kaffen eller Teen.



Amo´s surdejsblanding er meget nem at gå til for man skal kun mixe blandingen sammen med olie, vand og gær og røre det hele kraftigt i 8-9 minutter hvorefter man skal lade dejen hvile i 30 min.

Derefter skal dejen deles til to brød og så hæve i yderlige 45 hvorefter de skal i ovnen i ca. minutter. Meget nemt og lige til at gå til, de dage man ikke har lyst til at bruge hele dagen i køkkenet. Og så er resultatet forbløffende godt smagsmæssigt.

De to brød i hæveprocessen

De to brød i hæveprocessen

Brød med rosiner, sukker og havregryn

Brød med rosiner, sukker og havregryn

 

Surbrødblanding fra Amo

Surbrødblanding fra Amo




Om Tina

Jeg er vild med alt spiseligt - og også med at lave det. Elsker at rumstere i køkkenet. Og elsker at servere resultatet den for dem jeg holder af. Og synes bestemt at maden smager bedre hvis den bliver serveret på et flot og veldækket bord.

Comments

  1. Skriver de noget om, hvordan det virker? Jeg har nemlig lidt svært ved at greje, hvordan det fungerer. Får det den rigtige syrlige smag?

    Lækkert ser det i hver fald ud!

    • De skriver ikke noget om hvordan det virker, kun et lille råd om hvis man lader det hæve længere, vil det få tydelig surdejskarakter.
      Jeg bagte efter opskriften og lod det ikke hæve yderligere, og den fik en lidt syrlig smag. Men den kan helt sikkert forstærkes ved længere hævning. Specielt til “dessertbrød” behøver smagen ikke være så kraftig efter min smag.

      • Det må jeg altså prøve. Normalt er jeg ikke til færdigblandinger, men den der pirrer altså min nysgerrighed helt forfærdeligt.

        • Ja jeg havde lidt på samme måde, men nogle er det vist ok at springe over hvor gærdet er lavest, hvis det giver et godt resultat:-)

Skriv endelig noget

*