Koldhævet italiensk Ciabatta

Nemt og meget velsmagende italiensk brød, som er perfekt sammen med mad, men som smager så urimelig dejligt at det også bare kan spises alene.

Nybagt italiensk Ciabatta

Nybagt italiensk Ciabatta

Til 2-3 brød skal der skal bruges:



  • 600 gram mel (Jeg brugte 200 Tipo “00” mel + 400g hvedemel)
  • 15 gram gær
  • 1/2 liter lunkent vand
  • 2 tsk. salt

Opløs gær i det lunkne vand. Jeg laver næsten altid mit brød i min Kitchen Aid røremaskine, men det kunne også sagtens æltes manuelt. Til sæt mel og salt og lad det ælte længe – gerne 10 minutter. Denne dej bliver aldrig helt tør, men bliver ved med at være klæbrig. Når dejen er æltet stilles den i køleskabet en 10-12 timer. Når den er hævet færdig hældes den ud og der formes to klassiske let tilspidsede som kommer på en bradepande dækket med bagepapir. Jeg pynter det altid mine ciabatta brød med groft durum mel, da det får de færdige brød til at se helt fantastiske ud. Så skal oven varmes op til fuld kraft – det er på min ovn 275˚. Når ovnen er gennemvarm så kommet brødet ind og får 9 minutter for fuld kraft, hvorefter oven skrues ned på 200˚ og brødet får yderligere 15 minutter. Herefter skal det ud og køle ned før det er spiseklar. God fornøjelse.

Nybagt italiensk Ciabatta

Nybagt italiensk Ciabatta

Jeg laver tit dobbelt opskrift, da brødet er velegnet til frysning og kan gemmes til dagen derpå.



Om Tina

Jeg er vild med alt spiseligt - og også med at lave det. Elsker at rumstere i køkkenet. Og elsker at servere resultatet den for dem jeg holder af. Og synes bestemt at maden smager bedre hvis den bliver serveret på et flot og veldækket bord.

Comments

  1. Hanne Holm says:

    Hej Tina,
    Jeg har bagt dette helt fantastiske Ciabatbrød – MEN med Finax Glutenfri rød melmix. Ofte er det svært at bage med glutenfrit mel, men dette var en stor succes.
    Det bliver helt bestemt bagt igen, meget snart. Jeg vil så forsøge at lade dejen hæve direkte på bagepladen, idet meget af luften gik ud da jeg skulle flytte den over på bagepladen.
    Men lækkert brød som også ikke-cøliakerne roste meget.

    • Hej Hanne

      Dejligt at høre du også fik et godt resultat ud af opskriften til dette herlige brød, og samtidig tak for info om at det virker ligeså godt med glutenfri mel som med almindelig hvedemel.God ide med hævning på bagepladen….
      Venlig hilsen Tina

    • Hej Hanne

      Brugte du samme mængde rød Finax som der står i opskriften? Jeg tror jeg vil prøve med orange Finax.

      Tina: De ser virkelig lækre ud 🙂

      Fie

    • Glutenfri mel. Rød /orange : hvor meget mel brugte du?

  2. Ellen Demant says:

    Hej Tina!
    Vil prøve dit Ciabatta brød, men skal det ikke hæve på pladen,når det er kommet ud af køleskabet?
    skal det lige fra køl til ovn ?
    venlig hilsen
    Ellen Demant

    • Hej Ellen
      Dejen skal bare hæve i røreskålen, og når det er formet skal det direkte i ovnen, selvom det er lidt køligt.
      Venlig hilsen
      Tina

Skriv endelig noget

*