Hjemmelavet æbleskiver

Der er mange der synes at æbleskiver udelukkende er en julespise, og at de derfor altid skal serveres med Glögg. Sådan har jeg det ikke – jeg synes æbleskiver kan være et pragfuldt tilbehør til en kop kaffen en dag, hvor man har lyst til lidt selvforkælelse. Til gengæld hører jeg til en af dem der aldrig kunne drømme om at købe en pose med frosne æbleskiver fordi det smager bare ikke lige så godt og svært er det altså ikke at lave dem. Her er opskriften på dem jeg lavede forleden:

  • 4 dl kærnemælk
  • 3 æg
  • 250 g mel
  • 1/2 tsk natron
  • 1 spsk sukker
  • lidt salt
  • korn fra en halv vaniljestang (Smagbar)

DSC06079-resized-575x382

Del æggene. Kærnemælk og æggeblommer kom i røreskål, og blev pisket med min Bamix. Så kom natron, sukker, salt og vanilje i og dejen blev pisket/blendet til den var helt jævn. Så blev hviderne pisket stive og vendt i dejen. Og så er det bare at stege æbleskiverne færdig i en æbleskivepande med lidt smør i hullerne hver gang. Jeg er heldig nok til at have en gammel Le Creuset æbleskive pande i støbejern og selvom det er nok er overkill, hvis man kun laver til jul, så kan jeg eller kun anbefale den, hvis du skal ud og købe.



Så er der snart lune æbleskiver og det ikke engang jul!

Så er der snart lune æbleskiver og det ikke engang jul!

Så er det bare at servere med syltetøj og flormelis. Og husk – det er ikke så vigtigt de bliver perfekte i faconen. Når de er hjemmelavede så gør det ikke noget, at man ikke kun kan smage det, men også kan se det 🙂

DSC06085-resized-575x382



Om Tina

Jeg er vild med alt spiseligt - og også med at lave det. Elsker at rumstere i køkkenet. Og elsker at servere resultatet den for dem jeg holder af. Og synes bestemt at maden smager bedre hvis den bliver serveret på et flot og veldækket bord.

Skriv endelig noget

*