Hjemmebagte boller – til kaffen

Vi får tit lyst til at spise noget lækkert om aftenen, hvis vi sidder og hygger os, og hjemmebagte boller er altid et hit. De tager ingen tid at lave og smager helt fantastiske. Opskriften her giver ca. 10 boller.

Dejen i røremaskinen

Dejen i røremaskinen

  • 15 g gær
  • 2 ss. vand
  • 1 dl mælk
  • 2 ts. sukker
  • 1/4 ts salt
  • 20 g smør
  • 200 g mel

Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt det øvrige, men kun halvdelen af melet. Ælt dejen mens resten af melet tilsættes. Jeg ælter den altid på min Kitchen Aid maskine, men det kan også sagtens gøre i hånden. Når dejen slipper og har fået mel nok så trilles dejen til en pølse og skøres som i stykker til formes til boller. Bollerne stilles på bagepladen, dækkes med et stykkes fugtigt bagepapir og stilles til hævning i 15-20 minutter på et lunt sted.

Bollerne er til hævning

Bollerne er til hævning

Herefter er de klar til at blive penslet med f.eks. æg og mælk og bagt i ovnen ved 225˚

Hævet og klar til ovnen

Hævet og klar til ovnen

Og så er det bare at vente til de er kølet af inden de er klar til at blive sat til livs.

De færdige boller

De færdige boller




Om Tina

Jeg er vild med alt spiseligt - og også med at lave det. Elsker at rumstere i køkkenet. Og elsker at servere resultatet den for dem jeg holder af. Og synes bestemt at maden smager bedre hvis den bliver serveret på et flot og veldækket bord.

Skriv endelig noget

*