Hjemmebagte varme hveder

Færdige hveder

Færdige hveder

Store bededag forskriver rigelige mængder af varme hveder. Jeg har tidligere blot købt dem, men efter jeg fik den opskrift sendt fra en ven, så er jeg stoppet med det og laver dem selv. Det er nemt og super velsmagende.



  • 1 pk gær
  • 4 dl mælk
  • 700g mel
  • 3 æg
  • 1,5 spsk sukker
  • 1,5 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk salt
Alt er klar - så er det bare at gå i gang

Alt er klar – så er det bare at gå i gang

Mælken lunes til stuetemperatur og hældes i røreskålen sammen med æg, sukker, salt, kardemomme og smulret gær. Så tilsættes mel lidt efter lidt og det hele æltes sammen og som altid er længere bedre. Jeg gav det 10-15 minutter på røremaskinen. Så blev dejen stillet til hævning i ca. en time. Efter hævningen æltes den igen og deles i 9 stykker som formes til boller og lægges på i et fad beklædt med bagepapir. Bollerne skal helst fylde næste det hele, således at de kun kan hæve videre i højden. Så stilles de til anden hævning på køkkenbordet og efter ca. en halv time kan de pensles med æggeblomme.

Dejen har hævet første gang

Dejen har hævet første gang

Hveder er formet, kommet i fad og skal nu hæve anden gang

Hveder er formet, kommet i fad og skal nu hæve anden gang

Hvedeknopperne er færdighævet og blevet penslet

Hvedeknopperne er færdighævet og blevet penslet

Så er de klar til at komme i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Herefter skal de ud af ovnen og ud af fadet og skilles ad og stå til afkøling. Traditionen forskriver jo at man så skære dem over og rister dem igen, men synes de smager fantastisk som de er og gemme som regel denne tradition til dem der er tilbage dagen derpå. Så er der varme hveder – velbekommen!

I oven med dem

I oven med dem

Og ud af oven efter 20 minutter eller når de er gyldne og lækre

Og ud af oven efter 20 minutter eller når de er gyldne og lækre

Mere lækkert bliver det ikke

Mere lækkert bliver det ikke

 



Om Tina

Jeg er vild med alt spiseligt - og også med at lave det. Elsker at rumstere i køkkenet. Og elsker at servere resultatet den for dem jeg holder af. Og synes bestemt at maden smager bedre hvis den bliver serveret på et flot og veldækket bord.

Skriv endelig noget

*